BALTIC BOOKS - Gailit & Lindström

 K. Nilssons v 26, 352 39 Växjö, tel 0470-74 08 08, fax 0470-74 08 09
e-post parli @ gailit.se  (ta bort mellanslag på båda sidor om @ !)

 

  

 

Om företaget
1990 - när hela Sverige följde frihetskampen i Baltikum - gick det att intressera de stora förlagen för böcker om de baltiska staterna. Några år senare ville Norstedts sälja ut mina böcker om Estland och Lettland på rea - utan att ge ut någon ny upplaga. Jag köpte hela "rea-upplagan" och har fortsatt att sälja den till bokhandel och Baltikumvänner landet runt.

År 2007 skulle Estland bli "land i fokus" på Bokmässan. Jag kände att antingen fick jag fram en ny bok om Estland - eller så slutade jag kalla mig själv författare. Det blev en bok - bättre än den gamla - men jag fick låna pengar av min hustru och ge ut den på eget förlag.

Skall man ändå hålla igång en verksamhet, ta emot order och expediera paket, kan man lika gärna tillhandahålla lite fler böcker för samma kundkategori, därav de böcker av andra upphovsmän som ni nu och framgent kan komma att se på denna sajt.

Eftersom jag ofta är ute och föreläser om de baltiska ländernas historia och kultur har jag gjort mig ett antal OH-bilder som jag även säljer till andra talare. I arbetet med mina böcker har jag tagit mer än tio tusen färgfoton i Baltikum, som jag också säljer.

Förlaget
Baltic Books
det är alltså min hustru Aia Gailit och jag, Pär Lindström.
Även våra döttrar
Anne och Eva är tidvis engagerade på olika sätt. (Ekonomiskt är jag ensamt ansvarig för företagets verksamhet.)

Pär Lindström